fbpx
Ingyenes weboldal készítő platformok

Írta:

február 3, 2021

Ha még csak fontolgatjuk a kilépést az internet világába, akkor elsőre próbálkozhatunk akár az ingyenes megoldásokkal is. Nem mindenki akar azonnal egy webfejlesztőhöz rohanni, így pedig akár a saját képességeinket is mélyvízbe dobhatjuk. De melyikkel kezdjük? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legjobb ingyenes weboldal készítő platformokat.

Az ingyenes weboldalkészítő platformok jó alternatívát jelenthet azoknak, akiknek a céges költségvetésében nem fér bele egy webfejlesztő ügynökség megbízása és van elég ideje ahhoz, hogy belemerüljön kicsit az online világba és szívesen képezi magát ezen a területen is.

Wix

Ha a teljes kreatív szabadságra vágyunk, akkor a Wix lesz a kedvencünk! Több, mint 500 sablon áll a rendelkezésünkre, amivel olyan weboldalt tudunk készíteni, amilyet megálmodtunk. Egyszerűen igazíthatjuk az elemeket, így a kezdők sem fognak elveszni benne. Kapunk hozzá másik több száz előre elkészített blokkot, mondhatni, minden csupán egyetlen kattintásnyira kerül tőlünk. Sajnos a szerkesztőfelület nem elérhető magyar nyelven, de egy kis alaptudással könnyen megoldható a használata.

Site123

A Site123 a kezdőknek a legjobb, főleg egyoldalas honlapoknál működik jól. A betöltési ideje gyors, az előre beállított layout-okkal gyorsan tudunk alkotni. Itt kapunk magyar nyelvű kezelőfelületet, ráadásul 180 mobil-reszponzív sablont is. Csak rá kell kattintanunk az általunk kiválasztott elemre. További előnye, hogy akár még webshopot is tudunk vele készíteni, persze nem biztos, hogy minden általunk megálmodott funkcióval együtt.

SquareSpace

A SquareSpace azoknak jó, akik blogot és webshopot is szeretnének készíteni. A platform használata pár perc alatt elsajátítható, nagyon hasonlít a WordPress tartalomkezelő megoldásaihoz.

Itt sem kapunk magyar nyelvet, de vannak benne blokk szerkesztők és navigációs oldalak. A honlapkészítő platformok általában a tartalmakat vagy az e-kereskedelmet helyezik előtérbe, itt viszont mind a kettőt megkapjuk. Fontos, hogy nincsen ingyenes csomag, de árban még így is vetélkedik a többi ingyenes megoldás fizetős részével.

WordPress.com

WordPress.com, amit talán mindenki ismer vagy rövid időn belül megismer, ha elmélyed ebben a témában. Ez a legjobb megoldás azoknak, akik a jövőben növekedni akarnak. Itt kapunk egy tárhelyet, azonban az ingyenes megoldások eléggé korlátozottak. Ha jó minőségű weboldalt szeretnénk, akkor kénytelenek vagyunk fizetni. Akkor érdemes ezt választani, ha a közeljövőben szeretnénk valamennyit befektetni a projektünkbe.

Shopify

Ha a weboldallal értékesíteni szeretnénk, akkor a Shopify tökéletes megoldás lehet. Itt több csatornán keresztül tudjuk árulni a termékeinket. Integrálhatjuk WordPress-szel és más platformokkal is akár.

Ha pedig módosítani szeretnénk, akkor a Shopify minden termékre gondol, nem kell egyesével kattintgatnunk. Több ezer app ad korlátlan testreszabási lehetőségeket, azonban jelenleg ez sem elérhető magyar nyelven. A használata ugyanakkor gyorsan kitanulható.

Ingyenes, de nem a legjobb megoldások

A Webdone magyarul is elérhető, azonban kevesebb nyelvre lehet lefordítani. Ez a platform messze elmarad a Wixtől, ráadásul a szerkesztő használata is nehéz. Magyarországon többen is használják, ezért került fel a listánkra.

A Google Sites szerkesztőjét is nagyon könnyű használni, bár nem elérhető magyar nyelven. Sajnos a szoftver igen limitált, átmeneti megoldásnak lehetne használni, hosszútávra inkább másik megoldás ajánlott.

Végül a Blogger magyarul is elérhető, nyílt forráskódú platform. Lényegében tökéletesen megfelelő akkor, ha inkább csak a blog részét akarjuk használni, mivel a funkcionalitása elmarad a Wix kínálatától. Ha webáruházat szeretnénk, akkor ne itt keressük.

Kapcsolódó cikkek

8 tipp a jó weboldal elkészítéséhez

8 tipp a jó weboldal elkészítéséhez

Ha már van saját honlapod, akkor azért, ha pedig még nincs, csak most gondolkozol rajta, akkor azért lesz szükséged a következő 8 tippre. A saját weboldal létrehozása nagyon könnyűnek tűnhet, azonban kitűnni a több ezer hasonló találati lehetőség közül máris sokkal...

bővebben
7 tipp, hogy hogyan legyen trendi a weblapunk 2021-ben is!

7 tipp, hogy hogyan legyen trendi a weblapunk 2021-ben is!

Reméljük, hogy a 2021 már nem tartogat nagyobb meglepetéseket, és nyugodtan folytathatja mindenki a munkáját és az életét. Viszont, ha a trendeket nézzük, akkor várható némi változás, már ami a weboldalakat illeti. Ha évek óta ugyanazt a dizájn használjuk, akkor...

bővebben