fbpx
Milyen hosszúak legyenek a közösségi média videóink?

Írta:

február 16, 2021

A közösségi média ereje ma már mindenki előtt közismert. Nem kell többet arról vitatkoznunk, hogy részt kell-e venni rajtuk, hanem inkább az a kérdés, hogy miként valósítsuk meg a jelenlétünket ezeken a platformokon.

A bejegyzések és fényképek mellett a videók is egyre felkapottabbak lettek, ami azt jelenti, hogy mi is nyugodtan próbálkozhatunk videók készítésével. Azonban nem mindegy, hogy milyen hosszú videót töltünk fel, ahogy az sem, hogy hova.

Facebook

A Facebook Magyarországon talán a legtöbbek által használt közösségi média oldal. Itt az emberek szeretnek tartalmakat nézegetni. Kifejezetten azért jönnek fel a látogatók, hogy lássák az ismerőseiket, és mára külön videósáv is készült a Facebook oldalak számára.

Ha olyan terméket árulunk, amiről tudunk videót készíteni, akkor ide töltsük fel a nagyjából 3 perces videókat. Az a legjobb, ha mindig 3 és 5 perc közé esik a videó hossza, mivel így később akár reklámokat is beütemezhetünk, ami plusz bevételi forrásként szolgálhat számunkra.

Ha azt szeretnénk, hogy még többen megnézzék, akkor mindig tegyünk feliratot is a videóinkra. Ez azért fontos, mert sokan csak lapozgatják a Facebookot, és nem feltétlenül akarják, hogy a körülötte lévők hallják, hogy mit néznek, viszont szívesen elolvassák a feliratot miközben csendben megnézik a videót. Az érdekes tartalom pedig ráveheti őket a kattintásra is.

Instagram

A következő nyertes az Instagram, ahol a fiatal felhasználók mellett egyre több középkorú felhasználó is megjelenik. Tény, hogy itt inkább képek szoktak lenni, viszont ma már úgynevezett Instagram TV is létezik.

Fontos tudni, hogy a rövidebb, 1 percet meg nem haladó videókat tudjuk könnyedén beágyazni a képeink közé, így ha ennél hosszabbra sikeredik, akkor másik szekcióban fog megjelenni. Az is lehetőség, ha több részben töltjük fel a videóinkat, így a felhasználónak lapoznia kell közöttük.

Az Instagram ereje az állapotoknál látszik meg, ide nagyjából fél perces videókat tudunk feltölteni, de abból annyit, amennyit csak szeretnénk. Ezek 24 óráig lesznek elérhetőek az emberek számára. Sokan így kommunikálnak a vásárlóikkal, különböző kérdéseket tesznek fel, ők pedig elmondhatják a véleményüket.

Youtube

A Youtube mindig is a videókról szólt, úgyhogy természetesen ide is érdemes ellátogatnunk. Ezen a felületen nyugodtan elengedhetjük magunkat, vagyis eldobhatjuk a stopperórát.

Ha egy eszközt akarunk bemutatni, vagy azt, hogy miként működik egy termék, akkor tervezzünk 7 és 10 perc közötti videókat. Ennél hosszabbat is fel lehet tölteni, azonban nem biztos, hogy az emberek végig nézik, ha túl hosszúra sikerült a videónk.

A Youtube ereje abban van, hogy rengeteg hasznos tartalom van rajta, így, ha valakinek kérdése merül fel, akkor ide fog először fellépni. A megfelelően használt kulcsszavak nézőket jelentenek, akiket átirányíthatunk akár a weboldalunkra is.

TikTok

A TikTok csak nemrég robbant be a köztudatba, és elsőre tévesen ítélhetnénk meg. Sokan azt gondolják róla, hogy inkább a gyerekek legújabb játszótere, azonban hasznos dolgokat is találhatunk rajta.

Az érdekessége, hogy 15 másodperces videókat láthatunk, amik folyamatosan váltják egymást. Mivel a mai embereknek újabb és újabb ingerekre van szükségük, így a 15 másodperces videókat biztosan végig is fogják nézni.

Akkor érdemes a TikTokon videózni, ha kreatívak vagyunk, és 15 másodperc alatt szórakoztatni tudjuk a nézőinket. Mélyebb ismeretek, tudás átadására ez a felület nem alkalmas, hiszen ez nem férne bele15 másodpercbe.

Kapcsolódó cikkek

8 tipp a jó weboldal elkészítéséhez

8 tipp a jó weboldal elkészítéséhez

Ha már van saját honlapod, akkor azért, ha pedig még nincs, csak most gondolkozol rajta, akkor azért lesz szükséged a következő 8 tippre. A saját weboldal létrehozása nagyon könnyűnek tűnhet, azonban kitűnni a több ezer hasonló találati lehetőség közül máris sokkal...

bővebben
7 tipp, hogy hogyan legyen trendi a weblapunk 2021-ben is!

7 tipp, hogy hogyan legyen trendi a weblapunk 2021-ben is!

Reméljük, hogy a 2021 már nem tartogat nagyobb meglepetéseket, és nyugodtan folytathatja mindenki a munkáját és az életét. Viszont, ha a trendeket nézzük, akkor várható némi változás, már ami a weboldalakat illeti. Ha évek óta ugyanazt a dizájn használjuk, akkor...

bővebben